2024. július 14. Vasárnap, Örs, Stella

[FAQ] [Vélemények] [Vendégkönyv] [Hírlevél] [Sitemap]

[Magyar][English]

HR Mini MBA Ÿ
Vezetés Mini MBA®
Mini MBA® (Menedzsment)
Vezetés (leadership) tréning
Beszerzési tréning
Coaching-tréning
Döntéshozatali tréning
Értékesítési-tréning
Érzelmi Intelligencia tréning
Csapatépítés / Esprit de Corps
Gyakorlati vezetés-tréning
HR-kiválasztás tréning
HR-toborzás
Időgazdálkodás-tréning
Kommunikációs-tréning
Konfliktuskezelési-tréning
Motiváció tréning
Önismereti tréning
Prezentációs technika tréning
Projektmenedzsment-tréning
Stratégia-tervezési tréning
Stresszmenedzsment tréning
Tárgyalástechnika-tréning
Teljesítményértékelés tréning
Tréning On-the-Job trénereknek
Változásmenedzsment-tréning
Céges tréningek, képzések
Jelentkezés
Általános szerződési feltételek
Ügyfélszolgálat, panasztétel
Kapcsolat
 


Összesen
4568404
találatot kaptunk az
oldal indítása óta.

 • Tudta-e, hogy a Diploma in Financial Management programhoz tutori támogatás már Budapesten is elérhető?


 • [ »» ]


  - ACCA

   
  :: Tréning On-the-Job trénereknek

  Termelési tréner tréning
  Tréning on-the-job trénereknek 


  Train the trainer On the job training on the job tréningTermelővállalatoknál gyakori, hogy a legjobb munkásokból, a tapasztalt kollégákból - különösen ha a kommunikációs készségük jó - lesznek a betanítást végző termelési trénerek, más néven "on-the-job trénerek", sok helyen elterjedt elnevezéssel a "mesterek". A továbbiakban a termelési tréner és az on-the-job tréner kifejezést felváltva, egymás szinonimájaként, a termelési trénert az on-the-job tréner leggyakoribb magyar fordításaként használjuk. Elterjedt még ugyanezen képzés megnevezésére az angol "train-the-trainer" kifejezés is.  

   

   

   

  Termelési tréner tréningünk eredménye 

  A tréning résztvevői megismerik az (elterjedt nevén) training within industry (TWI, TWI JI) módszertan és és megismernek, gyakorolnak, gyakorolnak, edzenek, tréningeznek 36 betanítói kompetenciát. A munkát végző, jellemzően szakmunkás kollégát termelési trénerré kiképző, őt on-the-job trénerré fejlesztő tréningünk végeredménye, hogy a termelési trénerek képesek lesznek tudásukat átadni. Ezzel az általuk betanított új, vagy az adott területen új munkavállalók profi betanításhoz jutnak. Ez javítja a minőséget, csökkenti a selejtet, a kivitelezési időt, csökkenti a rework igényt és a stresszt. A termelési trénerek / on-the-job trénerek pedig gyakran szó szerint könnyes szemmel köszönik meg, hogy a betanítás immár nem gigantikus púp a hátukon. Az on-the-job trénereknek szóló tréningünk óriási terhet vesz le a vállukról, végre megtanulják, amit próbáltak jól csinálni, de soha, senki nem tanított meg nekik. Termelővállalat ügyfelünk számára pedig a termelési tréneknek szóló tréning a betanítás eredményében és hatékonyságában szürreális javulást hoz. Végül, de nagyon nem utolsó sorban, drámai mértékben csökkenti a fluktuációt.

   

     Vannak nyílt és vannak céges termelési tréner tréningjeink. A nyílt tréningek időtartama 2 nap, a céges képzések idejét Megrendelőnkkel egyeztetjük, azaz a train-the-trainer, más néven On-the-Job trénereknek szóló képzés időtartama az igényektől függ. Itt, egy opcionális előkészítő napot követő 2-napos  képzésünket ismerheti meg. A kétnapos termelési tréner képzést ideálisan szupervízió követi. (Lásd lent az opcionális szupervízió leírását). 
  Célszerű, ha egy on-the-job trénereknek szóló tréning létszáma nem haladja meg az 5 főt. Amennyiben a termelési tréner tréning létszámával kapcsolatban (pl. pályázati finanszírozásban a fajlagos mutatók kényszere miatt) kompromisszumot kell kötni, javasoljuk, hogy az egy teremben egyazon időben tréningezettek száma ne lépje át a hatot.

  A termelési tréner tréning helyszíne ideálisan egy tréningterem. A tréningteremben lehetőség van jegyzetelni, ideális körülmények között lehet begyakorolni a módszertant, és 36 termelési tréneri kompetenciát. A betanítás módszertani alapjai, és az elsajátítandó, gyakorlást igénylő kompetenciák bármilyen munkafolyamatra alkalmazhatóak. A tréningterembe pedig mi "viszünk" konkrét munkát. Továbbá biztosítjuk, hozzá az eszközöket. A tréningen a résztvevők ALAPOSAN MEGISMERIK A BETANÍTÁS MÓDSZERTANÁT és UGYANAZOKAT a BETANÍTÁSI KOMPETENCIÁKAT tréningezzük, mint amire a nagybetűs életben van szükség. Tehát a termelési tréner tréning első két napja során projektoros tréningteremben van három-négy-öt olyan kolléga, aki közül az egyik - fiktív példák jönnek - hegesztést, a másik esztergával beállást, a 3. összeszerelést, a 4. hajlítást és lyukasztást, az 5. munkatárs pedig - mondjuk - csomagolást tanít már be vagy a jövőben fog betanítani saját (kezdő vagy az adott területen új) munkatársainak. 

   

   

  Opcionális előkészítő nap a termelési tréner (On-the-Job tréner) tréning előtt 

  • Trénerünk találkozik partnerünk (a megbízó) képviselőivel. Bemutatkozunk, prezentációt tartunk, készséggel bemutatjuk a módszertant, amelynek két nagy pillére van. A Training Within Industry Job Instruction lépéssorrend és 36 kompetencia tréningje. Az egyeztetés során Önök megfogalmazzák a fejlesztési igényeket, ill. kérjük a betanítást befolyásoló tényezők, pl. érdekeltségi rendszer, teljesítményérdekeltségi rendszer, motivációs és karrierút kontextus bemutatását, amely befolyásolja vagy befolyásolhatja a tréninget.
  • Ha a fenti megbeszélésre egy reggel és délelőtt kerül sor, délután a mi trénerünk beül egy betanításra, vagy a gép mellé áll, amikor az Önöknél dolgozó X. Y. kolléga éppen új munkatársat tanít be. Azaz felmérjük, hogy az O-t-J tréner kollégákkal honnan indulunk. Ha erre nincs mód, a tréning leendő résztvevőivel is szívesen beszélgetünk. A beszélgetés során rákérdezünk a fejlesztési igényekre, másrészt felmérjük az induló tudásszintet. Pl. elmagyaráztatjuk, hogy hogyan lehet eljutni A-ból B pontba. Megkérjük, hogy tanítson meg a PET-palackból vizet kitölteni. 
  • Tapasztalatainkról beszámolunk és a megrendelővel egyeztetve határozzuk meg a "kvázi végleges" célokat

  A termelési tréner tréning 1. napja


  08:00-09:30 Bemutatkozás és bevezetés

  • Milyen lesz a tréning?
  • Kölcsönös bemutatkozás
  • Mi a tréning
  • Mit csinál egy OTJ-tréner? 
  • Az oktatási terv tartalma 
  • Az oktatási terv elkészítése
  09:45-11:15 

  Az üdvözlési kompetenciák és azok gyakorlása
  A házigazda kompetenciák és azok gyakorlása 
  A (tréningen résztvevő által a cégnél) betanítottak induló tudásszintjének felmérése
  Házi feladat 
  Munkavédelem 
   
  11:30-13:00 

  Az 5-lépéses betanítási MÓDSZERTAN lépései

   
  13:30-16:00 Az 5-lépéses betanítási MÓDSZERTAN 2., 3., 4. lépéseinek részletes be- és megtanulása, és az egyes lépések összes részkompetenciájának (ne takard a munkadarabot, ismételj, egy dolognak egy neve legyen, magyarázd meg a szakzsargont, használj hasonlatokat stb.) elsajátítása, valamint ismételt, többszöri GYAKORLÁSA. A betanítás értékelése
   
   
    
   
   
   A termelési tréner tréning 2. napi tematikája

  Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás 

  majd kérdezz-felelek és 

   

  (javasoltan) vizsga, végül a 

  • tréning értékelése

   

   

   

  Opcionális 3. nap, amely 3. nap az On-the-Job trénereknek szóló tréninget szupervízióval egészítheti ki

  • A 3-napos képzés a kétnapos termelési tréner képzésnél annyiban LEHET több, hogy a 3. napon trénerünk supervisorként támogatja megbízónk on-the-job trénereit
  • Átsegíti őket az elakadásokon, ott van mellettük a munkahelyükön, a gyártócellában, a trénerek tekintélyét nem csorbító módon biztosítja, hogy mindaz megjelenjen a betanítás folyamatában, amelyet a kollégák már elsajátítottak, de még nem tökéletesen vittek át a napi gyakorlatba
  • Mondjuk a 2-napos OTJ-tréningen részt vett (fiktív nevek) Péter, Zsolt, Imre, Lajos és Attila
  • Mondjuk, hogy a tréning első 2 napjának helyszíne egy konferencia-hotel tréningterme volt
  • A szupervízió keretében immár a megrendelő telephelyén (tehát az üzemben, a gyárban) a mi trénerünk másfél órára "odaáll" Péter mellé, aki éppen egy új munkatársnak a préselést, két órára Zsolt mellé, aki összeszerelést, 45 perce Imre mellé, aki kompresszor-tesztelést tanít be és segíti Pétert, Zsoltot, Imrét... hogy az on-the-job trénereknek szóló  tréningen elsajátítottakat, hogyan alkalmazzák saját munkájukban.

   

  Céges tréningeink napidíja: 699.000 Ft+áfa, amely díj előlegbekérő ellenében fizetendő

  Kérdéseik kapcsán örömmel állunk rendelkezésükre a + 36 209 342 760-os számon vagy az
  info@mediacomm.hu e-mail címen! 

   


   
  [ e-mail: info@mediacomm.hu ] [ Elérhetőség ] [ Adatvédelem ] [ Minden jog fenntartva. MediaComm © 2004 ]